راهنمای سفر به تور دبی
دبی پر است از دیدنی های عجیب و پروژه های عظیم. بزرگ ترین جزیره ساخته انسان، ساختمان های دوار، بلندترین سازه ساخت بشر و تنها هتل هفت ستاره دنیا. به راستی دیدن این همه زیبایی و عظمت هر توریست تور دبی را مات و مبهوت خود می کند. مساحت جزیره روی هم رفته بیش از پنج درصد کل خاک امارات متحده عربی نمی شود، با این حال دومین شهر بزرگ این کشور بعد از ابوظبی و پایتخت تجاری آن به شمار می رود. زمانی که اولین شیخ دبی، مقر حکم رانی خود را این شهر قرار داد، هیچ تصور نمی کرد که نوادگانش صد و پنجاه سال بعد، آن را تبدیل به چنین امارتی تبدیل کنند؛ شهری که با پیشرفت های سریع و باورنکردنی اش توجه جهان را جلب کرده و مقصد مهمی برای تاجران و گردشگران تور دبی تمام دنیا به حساب می آید. دبی یک خط ساحلی است که اطرافش را صحرا گرفته است؛ به همین دلیل آب و هوایی همیشه گرم و آفتابی دارد. نیمه ی دوم سال، هوا خنک تر می شود و هرچه زمستان نزدیک تر باشد، احتمال بارش باران و شب های سرد هم زیاد می شود. ولی مثل همیشه، زمان رفتن را انگیزه ی سفر مشخص می کند. هر روزی در دبی با هر نوع هوایی ابر و خورشیدی، جذابیت های خودش را دارد. دبی را یک رودخانه یا همان خور دبی به دو بخش دیره و بر دبی تقسیم می کند؛ دیره قسمت شمالی شهر است که بخش بازاری و سنتی محسوب می شود و بر دبی، در جنوب است و امیران دبی در آن شهری مدرن با برج ها و ساختمان های عظیم تجاری ساخته اند. دبی تا قبل از سال ۱۸۳۳ میلادی دهکده ای از توابع مشایخ ابوظبی بوده است. و در ۱۸۳۳ شیخ مکتوم بن بطی آل مکتوم به همراه همراهان خود، از امارت ابوظبی به این دهکده کوچ کردند و از آن تاریخ دوران حکمرانی قبیله آل مکتوم و تاسیس شیخ نشین دبی آغاز شد. پیش از این تاریخ، دبی یک روستای کوچک بیش نبود و هیچ امتیازی نسبت به سایر روستاهای اطراف خود نداشت. بر اساس سرشماری انجام شده توسط مرکز آمار دبی، جمعیت این شهر تا سال ۲۰۰۹، ۱٫۷۷۱٫۰۰۰ نفر بوده است. مساحت این شهر ۴۹۷٫۱ است و تراکم جمعیت بیش از ۱۲۸۷٫۴ می باشد. این شهر بیستمین شهر گران قیمت در جهان است. دبی در حال غنی ساختن فرهنگش می باشد با ساخت دهکده فرهنگی دبی که شامل موزه های هنری و کتابخانه ها و مدارس رقص و موزیک، فروشگاه کتاب های کمیاب و فضاهای باز برای تفریح و استراحت می باشد. دبی دارای چندین سالن تئاتر می باشد از جمله تالار سلطنتی، تئاتر جامعه دبی و تئاتر مدینه که میزبان بسیاری از کارهای هنری و تولیدات کشورهای غربی است. جشنواره بین المللی فیلم دبی، جشنواره ای است که هر ساله در این شهر برگزار شده و ستاره های دنیا را از سراسر جهان جذب می کند.

جذابیت های تور دبی
برای دیدن سنت و روش زندگی مردم دبی طی چند سال گذشته، بد نیست سری به محله ی بستکیه سر بزنید. محله ی بستکیه که بافت قدیمی اش را در کنار گالری های مدرن حفظ کرده، یکی از مراکز فرهنگی دبی به شمار می آید و چندین کافه و بازارچه ی سنتی زیبا دارد که زیباتریننشان، کافه ی هنر بستا است که نباید از دست داد. دهکده ی میراثی، منطقه ی دیگری در کنار دهانه ی خور، یک آبادی قدیمی است که سنت های امارات را در خود نگه داشته و زندگی قبیله ای و بادیه نشینی عرب های این ناحیه را در گذشته نشان می دهد. خانه ی شیخ سعید آل مکتوم هم که نزدیک همین منطقه است، تبدیل به موزه ای از جواهرات و اسناد تاریخی و پول های رایج گذشته شده است. ورزش های آبی و پارک های ساحلی دبی نیز طرفداران زیادی دارند. سواحل عمومی دبی، از کنار پارک الممرز با امکانات شنا و جت اسکی شروع می شوند. از امتداد ساحل که به سمت جنوب حرکت کنیم، ساحل زیبای جمیرا با امکانات زیاد و محوطه های مخصوص بازی بچه ها قرار دارد. پارک وایلد وادی را در همین ساحل ساخته اند. پارکی پنج هکتاری با بیش از سی نـوع بازی آبی که بر اساس افسانه ی سندباد طراحی شده و دنیایی ازهیجان است، سرسره های آبی، استخر موج دار و تونل های آبی این پارک، بین بزرگ و کوچک، طرفدار زیاد دارد. بد نیست یکی از تورهای سافاری بیابان را هم رزرو کنید و بعد از بالا و پایین رفتن در شن های نرم صحرا و کمی هم شتر سواری، ساعتی را کنار آتش و چادر های صحرایی با موسیقی عربی بگذرانید.
سیتی سنتر با این که اولین مرکز خرید دبی است و روز به روز بزرگ تر شده، هنوز مشهورترین و پر بازدیدترین مرکز خرید امارات به شمار می رود. اگر چه گشتن در این مراکز، چیزهای جالب دیگری هم به جز خرید کردن دارد؛ مثل تونل بزرگ آکواریوم در مرکزخرید دبی که بزرگ ترین مرکز خرید جهان است و روبه روی برج خلیفه، بلندترین برج جهان، قرار گرفته و یا حتی معماری زیبای مرکزخرید وافی که شبیه سازی هنرمندانه ای است از اهرام مصر با نورپردازی های خارق العاده. بعید نیست که تمام سفر شما در مراکز خرید بگذرد، به قدری تعدادشان زیاد است و فروشگاه های متعددی دارند که ممکن است وقت هم کم بیاورید. هر چه قدر دوست دارید خرید کنید، به خودتان برسید و برای بقیه سوغاتی بخرید چون وقتی برمی گردید و قیمت های اولین فروشگاه شهرتان را می بینید، پشیمان می شوید که چرا بیشتر در دبی ول خرجی نکرده اید. تور بازدید از شهر به مسافران تور دبی چهره جدید و قدیمی شهر دبی را قسمت به قسمت نشان می دهد. بازارهای محلی، بازار ماهی، خانه های بادگیر بستکیه، مساجد، منطقه های تجاری رونق یافته با ساختمان های مدرن و موزه دبی از مکان هایی است که به بازدبد کنندگان نشان می دهند. تورهای نیم روزی شهر دبی با همراهی راهنمایان مجرب، زمان بسیار خوبی برای شناخت ابعاد گسترده فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی این شهر می باشد. پارک الممزر که بسیار خوش منظره و یکی از گوهرهای پنهان دبی است. الممزر در امتداد دماغه ی کوچکی در دهانه ی خور الممزر قرار گرفته و در خلیج کوچکی درست در مقابل شارجه است. ساحل های شنی سفید رنگ و دوست داشتنی، استخر شنا و باربیکیو به همراه فضاهای باز مخصوص کودکان و زمین های بازی فراهم شده است. پارک الممزر، روزهای وسط هفته خلوت تر از روزهای جمعه و تعطیلات است، چهارشنبه ها هم مخصوص خانم ها و کودکان است. از دیگر جاذبه های گردشگری دبی؛ پارک ساحلی جمیرا است که دارای ساحل های شنی، زمین بازی مخصوص کودکان، باربکیو و میزهای پیک نیک است.
پارک ساحلی جمیرا، محوطه ی چمن کاری شده ی خنکی هم دارد که جان می دهد برای وقت هایی که گرما اذیت تان می کند. تنها پیست اسکی سرپوشیده دنیا دردبی قرار دارد. این پیست، از مشهورترین جاذبه های تور دبی است: با دیوارهای شیشه ای، مجسمه های متری مخصوص ٤٠٠ متری یخ مخصوص اسکی، تپه ی سورتمه سواری، زمین بازی کودک و مسیر اسکی؛ این محوطه به یک سرزمین عجایب برفی می ماند. اگر تا به حال اسکی بازی نکرده اید هم جای نگرانی نیست؛ در این جا آموزش مجانی هم تدارک دیده اند. اگر از طرفداران ماساژ هستید می توانید از مرکز ماراَ استفاده کنید که بهترین خدمات ماساژ را در دبی ارایه می دهد.

بهترین زمان تور دبی
دبی آب و هوای گرم و خشک بیابانی دارد. تابستان هایش با میانگین دمای ۴۰ درجه سانتی گراد در روز و ۸۵ درصد رطوبت، شبیه سونایی است که بیشتر از ده دقیقه نمی شود تور دبی را تحمل کرد. در همین موقع از سال، دمای آب دریا هم به ۳۷ درجه می رسد و هتل ها مجبورند دمای آب استخرهای خصوصی شان را پایین بیاورند تا مسافران تور دبی وقت شنا اذیت نشوند. از مه تا سپتامبر (از خرداد تا مهر) در دبی کاری جز گشتن در مرکز خریدها و لابی هتل ها نمی شود انجام داد. طی ماه های مارس، آوریل، اکتبر و نوامبر (دو ماه آخر پاییز و دو ماه اول بهار) دبی آب و هوای مناسبی دارد و درجه هوا زیر ۳۰ درجه سانتی گراد می رسد. زمستانش هم زیاد سرد نمی شود. حتی در زمستان های دبی هم احتیاجی به همراه داشتن لباس گرم نیست.
تعطیلات در دبی
- ۱ ژانویه: ۱۱ دی روز سال نو میلادی
- ۲ فوریه: عید قربان
- ۲۲ فوریه: روز اول سال هجری قمری
- ۲ می: روز تولد حضرت رسول
- ۱۲ سپتامبر: روز معراج پیامبر
- روز آغاز ماه رمضان
- ۱۴ نوامبر: عید فطر
- ۲ دسامبر: روز ملی امارات
غذا در دبی
در دبی هرگز گرسنه نخواهید ماند و می توانید از غذاهای سنتی اماراتی و یا طعم های جدید عربی را در رستوران الدافر میل کنید این رستوران که بر روی شن های سفید دبی قرار گرفته است و دارای منظره ی بسیار زیبا از ابوظبی است. دیگر رستوران خارق العاده در این شهر رستوران اتوماتیک است که غذاهای لبنانی سرو می کند. این غذاهای تند این رستوران بسیاری را مجذوب خود کرده است. اگر می خواهید غذاهای هندی اصیلی را در تور دبی میل کنید به کاخ هندی بروید و از غذاهای رایج پادشاهی تا غذاهای شمال هند لذت ببرید. هر نوع غذایی که در دبی بخواهید را بالاترین کیفیت می توانید پیدا کنید و از آن لذت ببرید به علاوه هتل های دبی غذاهای خوبی سرو می کنند و می توانید از آنها استفاده کنید. غذاهای عربی برای ایرانیان بسیار مناسب است زیرا به به روش اسلامی ذبح می شود.
واحد پول دبی
واحد پول در دبی درهم است. درهم به ۱۰۰ فلیس تقسیم می شود و با نام AED یا درهم امارات شناخته شده است. اسکناس های این کشور به صورت ۵ درهمی (به رنگ قهوه ای)، ۱۰ درهمی (به رنگ سبز)، ۲۰ درهمی (به رنگ آبی روشن)، ۵۰ درهمی (به رنگ بنفش)، ۱۰۰ درهمی (به رنگ صورتی)، ۵۰۰ (آبی) و ۱۰۰۰ درهمی (به رنگ قهوهای ارغوانی) موجود هستند. بر روی اسکناس ها به زبان عربی و انگلیسی نوشته شده است.

حمل و نقل شهری و برون شهری دبی
آبرا از وسایل نقلیه ای است که همه ی مسافران تور دبی از آن استفاده می کنند. آبرا ها، کشتی های کوچکی هستند که در حدود ۲۰ نفر ظرفیت دارند. مسافران با استفاده از این وسیله از یک طرف نهر به طرف دیگر آن می روند. هزینه ی بلیط این کشتی های کوچک نفری ۲ درهم است. البته کشتی ها راحت تری هم برای مسافران در نظر گرفته شده است که بلیط گران تری دارد. برای هر نفر ۴ درهم است.
اتوبوس در دبی یکی از ارزان ترین و در دسترس ترین وسایل حمل و نقل عمومی است. قسمت جلویی اتوبوس ها برای بانوان و خانواده ها در نظر گرفته شده است. قیمت بلیط اتوبوس ها از یک طرف شهر به طرف دیگر شهر حدود ۴٫۱۰ درهم است. البته این اتوبوس ها سرعت بالایی ندارند و اگر عجله دارید اصلا مناسب نیستند.
در دبی یکی از راحت ترین و بهترین وسایل حمل و نقل تاکسی ها هستند که برای مسافت های دور بسیار مناسب است. حداقل کرایه تاکسی۱۲ درهم و رفتن از یک طرف شهر به طرف دیگری آن حدود ۸۰ تا ۱۰۰ درهم هزینه دارد. برای رفتن از دیره به سمت بازار دبی ۲۸ درهم، از دیره تا بازار امارات ۵۰ درهم و از دیره تا بازار وافی هم ۲۰ درهم هزینه دارد. و در نهایت هزینهی هر ۳ کیلومتر جابجایی با تاکسی در این شهر ۸ تا ۱۲ درهم میشود. در این شهر از مترو هم می توانید استفاده کنید که از ساعت ۵٫۵۰ دقیقه ی صبح تا ۱۱ شب به مسافران خدمات می دهد و هزینه ی پایینی دارد. اما به همه ی جای شهر نمی رود و هنوز به طور کامل تکمیل نشده است. بسیاری از مسافران تور دبی ترجیح می دهند که ماشینی لوکس اجاره کنند و در خیابان های دبی تفریح کنند. موسسات بسیاری در دبی ماشین کرایه می دهند. هزینه ی کرایه ماشین بر اساس نوع ماشینی است که کرایه می کنید.
هزینه های تور دبی
اکثر هتل های دبی دارای کیفیت بسیار بالایی هستند و با هر هزینه ای می توان هتل رزرو کرد. از نظر قیمتی می توان گفت هتل های تک ستاره از ۱۴۶ تا ۲۹۳ درهم متغییر است که کمترین هزینه ای است که می توان برای هتل کرد. هتل های دو ستاره از ۱۷۲ درهم شروع می شود و تا ۴۰۰ درهم هم وجود دارد. قیمت هتل های ۳ ستاره در این شهر از ۱۷۲ شروع می شود و تا ۹۵۸ ادامه می یابد؛ می توان گفت این هتل ها با اینکه ۳ ستاره هستند اما امکانات کامل و خوبی دارد و برای یک سفر معمولی بسیار مناسب است. اگر به دنبال یک سفر لوکس هستید می توانید در هتل های ۴ ستاره اقامت داشته باشید که از ۱۸۷ شروع شده و تا ۱.۶۳۳ درهم ادامه دارد. بسیاری از مسافران تور دبی دنبال یک سفر بسیار خارق العاده هستند بنابراین ترجیح می دهند در هتل های ۵ ستاره اقامت داشته باشند که حدود ۳۰۱ تا ۲.۸۸۴ درهم هزینه دارد.
- میانگین هزینه روزانه تور دبی: ۱،۰۶۰٫۵۹ AED
- اسکان: ۵۱۵٫۹۱ AED
- غذایی: ۱۵۵٫۴۹ AED
- حمل و نقل محلی: AED 37.78
- سرگرمی: AED 16.61
- ارتباطات: AED 80.99
- نان فرانسوی: AED 3.50
- تاکسی سوار: AED 45.00
- سفر به موزه دبی: AED 3.00
- سالاد سومو در دبی + آب: AED 38.00
- چای لیمو نعنا: AED 16.00
- کیک و قهوه: AED 24.00
- تاکسی فرودگاه: AED 45.50
- تاکسی دریا: AED 2.00
- اینترنت: AED 45.00
- کباب ترکی: AED 7.00
لازم به ذکر است که هزینه های تور دبی به صورت حدودی است.